ИНФОРМАЦИЯ ЗА ПРЕДОСТАВЯНЕТО НА ИНТЕГРИРАНИ УСЛУГИ ПО ПРОЕКТ “ПРАВО НА НЕЗАВИСИМ ЖИВОТ“

Общо 132 потребители ползват интегрирани услуги и 45 домашни помощника и лични асистенти са наети по проекта  на община Елхово „Подкрепа за достоен живот“ към 30.08.2016г.

Включени са хора с различни възрасти и заболявания, които ги поставят в невъзможност да се обслужват сами.
По проекта работят със сключени трудови договори 30 домашни помощника и 15 лични асистенти.

 Реализирането на интегрираните услуги е съгласно разработен индивидуален план за всеки потребител, съобразен в максимална степен с начина на живот на потребителя.

Екипът за организация и управление на Проекта е в постоянен контакт с потребители и домашните помощници и лични асистенти, което дава положителен резултат и удовлетвореност на всички участници.
Предоставянето на интегрираните услуги стартира на 03 декември 2015 г., като обхванатите потребители са от двата етапа на проекта.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския социален фонд на Европейския съюз.

  „Настоящият документ е изготвен с финансовата помощ на Европейския социален фонд. Община Елхово носи цялата отговорност за съдържанието на настоящия документ, и при никакви обстоятелства не може да се приеме като официална позиция на Европейския съюз или на Агенцията за социално подпомагане.”