В ЕЛХОВО ПРЕДВИЖДАТ ПОДОБРЯВАНЕ НА АДМИНИСТРАТИВНОТО ОБСЛУЖВАНЕ ПО ПРОЕКТ

       Повишаване на публичността и информираността относно административното обслужване на гражданите и бизнеса – “отваряне” на администрацията към потребителите на административни услуги е основната цел на проекта, внесен от община Елхово в МДААР.

          Повишаване на публичността и информираността относно административното обслужване на гражданите и бизнеса – “отваряне” на администрацията към потребителите на административни услуги е основната цел на проекта, внесен от община Елхово в МДААР.

            Проектното предложение е по Оперативна програма “Административен капацитет”, приоритетна ос “Добро управление”, подприоритет “Прозрачна и почтена държавна администрация”. Община Елхово кандидатства за безвъзмездна помощ в размер на 520 хил. лв. Дейностите ще се реализират в партньорство с община Болярово.

            Проектът цели още подобряване на информираността  на гражданите от общините Елхово и Болярово, чрез създаване и поддържане на  интегрирани бази данни, осигуряване на интегриран режим на потребление на създадените или подобрени бази данни, чрез /киоск терминали, AVR система за автоматична телефонна информация, визуализация на основните дейности и организиране на висококачествена информационна кампания, чрез различни печатни и други материали за представяне по най-прозрачен начин дейността на двете общински администрации, медийни изяви чрез “Администрацията във ваша помощ” по местните телевизии и радиостанции, представяния в местния печат, срещи с бизнеса.

За целите на проекта ще се създаде публично-частно партньорство между  общините Елхово и Болярово  и граждански организации от двете общини. Ще бъде създадена Интернет базирана географска информационна система (ГИС) за територията на  общините Елхово и Болярово. Общинският ГИС ще съдържа очертанията на всички имоти в извънселищната територия, включително земеделски земи, урбанизирани територии и горски фонд, водни площи, водни течения, класифицирана пътна и железопътна мрежа, селища и селищни образувания, индустриални зони, главните трасета на инфраструктурата, териториите по НАТУРА 2000.   

            Очакванията са да бъде повишен кредита на доверие на общинските администрации Елхово и Болярово, чрез създадени  условия и механизми за осъществяване на публичен мониторинг и контрол върху функционирането на общинските администрации на базата на  публично-частно партньорство между общините и местни структури на гражданското общество, да се повиши информираността и достъпа на населението и местните бизнес общности от общините Елхово и Болярово, за  административни услуги с високо качество, както и  повишаване на административния капацитет и др.