КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЕЛХОВО ОТЧЕТЕ ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА РЕШЕНИЯТА НА ОбС

        Кметът на община Елхово Петър Киров представи отчет за изпълнението на решенията на ОбС за периода ноември 2007 – юни 2008г.

           Кметът на община Елхово Петър Киров представи отчет за изпълнението на решенията на ОбС за периода ноември 2007 – юни 2008г. С отчета кметът изпълнява задължението си по ЗМСМА чл. 44 т.7, според който кметът организира изпълнението на актовете на ОбС и внася в ОбС отчет за изпълнението им два пъти годишно.

            За отчетния период общинските съветници са провели единадесет редовни заседания, на които са разгледани общо 137 въпроса. Кметът на общината е внесъл 74 докладни и едно устно предложение. Броят на приетите решения е  143. Конкретни действия от страна на общинска администрация се изисква по изпълнението на 84 от тях.

            В отчета са посочени като изпълнени 54 решения. В процес на изпълнение са 24 решения, като 7 от тях са от последното заседание за периода. От приетите решения, касаещи дейността на общинска администрация има върнати от Областния управител за повторно разглеждане на заседания на общинския съвет, както и решение, обжалвано в съда.