СПОРТ ПРЕЗ ЛЯТОТО ЗА ДЕЦАТА ОТ ЕЛХОВО

Общински детски комплекс и Ученически спортен клуб „Елхово
-2008” се постараха да предложат на децата и младежите в Елхово разнообразни спортни занимания през лято.Открито може да се обяви успеха на техните намерения.

Общински детски комплекс и Ученически спортен клуб „Елхово
-2008” се постараха да предложат на децата и младежите в Елхово разнообразни спортни занимания през лято.Открито може да се обяви успеха на техните намерения.

            Учреденият през тази година Ученически спортен клуб „ Елхово – 2008 „  “проходи” в дейността си и отвори врати за момичетата и момчетата от града ни. Предложените в началото на ваканцията , спортни дисциплини – волейбол и баскетбол – провокираха интереса на децата и младежите за системни физически занимания. В осигурените от УС на клуба спортни бази , под ръководството на специалистите Николай Тончев, Иван Ников и Минчо Стоянов , над 50 подрастващи  укрепват своето физическо здраве , развиват двигателната си култура и дееспособност. УС на клуба ,чрез осигурените спортни пособия , осигури нормалното протичане на учебно – тренировъчната дейност. В занятията, които се провеждат по график се включват ученици от V до Х²² клас. Дейността на клуба е целогодишна  и през учебната година се очаква значително увеличение броя на децата и младежите, занимаващи се активно със спорт.

            Проектът „Научи се да плуваш – 2008„  на Общински детски комплекс, финансиран от ДАМС, привлече на плувната база в Елхово около 60 деца, осем и девет годишни. В продължение на два месеца  малките спортисти усвоиха различните стилове плуване, укрепнаха физически и подобриха  своите хигиенни навици. Придобитите умения по плуване те демонстрираха на заключителните занятия на Проекта чрез състезателни игри със  забавни и развлекателни  елементи, сред много смях и настроение. С приключването на Проекта на всички участници, вече плувци, бяха раздадени награди. Ръководството на Общински детски комплекс изразява благодарност на тези, които се включиха в реализацията на дейностите по Проекта – Янчо Динков – треньор по плуване за професионалната му работа и любовта, с която обгради децата, фелдшера Станко Петков – за компетентните му медицински грижи, Николай Славчев – за перфектното състояние на предоставената спортната база.      Убедени в ползата от системни спортни занимания, Общински детски комплекс ще предложи разнообразни спортни секции за децата от различни възрасти и през новата учебна година.