Стартираха дейностите за повишаване на енергийната ефективност на 3 броя жилищни сгради в град Елхово

С церемония по „първа копка“ днес бе даден официален старт на строително-ремонтните работи за повишаване на енергийната ефективност на жилищен блок на ул. Трети март 25 в Елхово. Мерките са в изпълнение на проект BG16RFOP001-2.001-0161 „Повишаване на енергийната ефективност на 3 броя жилищни сгради в град Елхово“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020.

Целите на проекта и заложените в него дейности бяха представени в два информационни дни пред живущите и заинтересовали .

С реализирането на предвидените дейности ще се изпълнят  мерките за повишаване енергийната ефективност на 3 многофамилни жилищни сградите  в град Елхово- на ул. Трети март 25, ул. Ал. Стамболийски 44 и ул. Калоян № 4 за достигане нормите на топлосъхранение и икономия на енергия .Реализирането на дейностите ще има като ефект подобряване условията на жизнената среда и удължаване живота на жилищните сградите в град Елхово.

Общата стройност на дейностите, за трите  обекта е в размер на близо 400 000лв.., което е 100 процента финансиране по ОП „Региони в растеж“ 2014-2020. Изпълнител на строителните работи за сградата на ул. Трети март 25 е Алпин Билдинг ЕООД .Ремонтните дейности са планирани да приключат в рамките на 90 дни.

 

 

 

“Този документ е създаден в рамките на проект “Повишаване на енергийната ефективност на 3 броя жилищни сгради в град Елхово“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от Община Елхово и при никакви обстоятелства не може да се счита, че този документ отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОПРР 2014-2020 г.”