ПРИЕХА ПРОГРАМА ЗА РЕАЛИЗАЦИЯ НА ОБЩИНСКИЯ ПЛАН ЗА 2008 ГОДИНА


 

 

            На заседанието си през м. юли общинските съветници в Елхово приеха Програма за реализация на Общинския план за 2008 година.

        

         


 

            На заседанието си през м. юли общинските съветници в Елхово приеха Програма за реализация на Общинския план за 2008 година.

            В краткосрочният документ са разписани стратегическите приоритети, мерките и дейностите за реализацията им, необходимите средства, източника на финансиране и отговорните инститтуции.

            Предвидено е  внедряване на нови биологични видове билки и подправки от Бизнес център Елхово с цел износ и реализация на вътрешния пазар.С финансиране от ПУДООС се предвижда рекултивация и залесяване на нарушени терени и създаване на Западна зелена зона в град Елхово около р.Тунджа. Ще бъдат създадени още  Местна инициативна група и Еврорегион, ще се търси финансиране за проект за изграждане на Туристически център с паркинг / Касърска чешма / . Да се осигури добро управление и изграждане на прозрачна и почтена държавна администрация, разработване и прилагане на програми и проекти за квалификация и преквалификация на безработни, инвалиди и  временна и сезонна заетост и др., подобряване начина на живот и социализация на хората с увреждания, за интеграция на етническите малцинства, изграждане на Център за рехабилитация и социална интеграция -²² етап /за възрастни хора с увреждания/ е записано още в Програмата. В областта на социалната политика и подобряване средата за обитаване  е предвидено откриване на клубове на пенсионера и  хора с увреждания по селата, разнообразяване и обогатяване заниманията на деца и младежи в Общински детски комплекс, възстановяване и ремонт на детски кътове и спортни площадки, реконструкция  централна градска част, реализация на проект «Сто» за стартиращ бизнес в региона на община Елхово. Очаква се външно финансиране за изпълнение на проектите  за преустройство на съществуваща сграда-киносалон в Център за детски и младежки дейности и преустройство сградата на ул.”Пирот”/бивше училище/ във филиал на Етнографски музей. Предвидена е подмяна на водопроводната мрежа на общината, изграждане на системи за пречистване на отпадни води, изграждане на хидромелиоративни съоръжения, рехабилитация на пътната и улична мрежа, ефективно управление на отпадъците чрез ликвидиране на нерегламентираните сметища в и край населените места и почистване на замърсените терени и др.

            В утвърдената програма са разписани и индикаторите за въздействие, за продукт, за резултат по които ще се анализират резултатите от изпълнението й.