ОДИТИРАТ ОБЩИНСКА АДМИНИСТРАЦИЯ В ЕЛХОВО ПО ПРЕДОСТАВЯНЕ НА УСЛУГИ НА НАСЕЛЕНИЕТО

        Контролен одит по спазване на изискванията на Системата за управление на качеството в Елхово ще извърши Certification International (CI) Ltd.

        Контролен одит по спазване на изискванията на Системата за управление на качеството в Елхово ще извърши Certification International (CI) Ltd.

През 2006 година община Елхово защити пред CI сертификат по международен стандарт ISO 9001 – 2000 с предмет на дейност “Предоставяне на услуги в областта на публичната администрация”. Стадартът определя изискванията за въвеждане на Система за управление на качеството/СУК/, когато една организация иска да докаже своята способност постоянно да доставя продукт, съответстващ на изискванията на нормативните актове и цели да увеличи удовлетвореността на своите клиенти. Контролният одит е планов и цели да докаже, че се спазват процедурите по внедрената Система за управление на качеството.

  Въвеждането на СУК в администрацията, отговаряща на стандарта ISO 9001:2000 носи редица предимства, като по-качествени услуги за гражданите,
по-добра защита на личните данни, постоянно наблюдение и измерване на обществените потребности, по-ясно дефинирани отговорности и конкретни отговорности, по-ясни и проследими работни процедури и др.

Certification International (CI) Ltd е международен сертификационен орган, специализиран в осигуряването на независима и акредитирана сертификация на организации в целия свят. Основана е в началото на 90-те години във Великобритания и днес оперира в 30 държави по света чрез свои представителства.

            CI е акредитирана под ¹ 63 от Националния акредитационен орган на Великобритания – UKAS (United Kingdom Accreditation Service).  Издадените от CI сертификати  са признати в целия свят.