ТЪРЖЕСТВЕНО НАЧАЛО НА НОВАТА УЧЕБНА ГОДИНА

             С тържества започна новата учебна година в осем училища в община Елхово. За своите ученици отвориха врати четири основни училища – 2 в Елхово и в селата Бояново и Гранитово, три гимназии – Г “Св. Кл. Охридски” и професионалните гимназии “Стефан Караджа” в Елхово и “Че Гевара” в с.Бояново.

          С тържества започна новата учебна година в осем училища в община Елхово. За своите ученици отвориха врати четири основни училища – 2 в Елхово и в селата Бояново и Гранитово, три гимназии – Г “Св. Кл. Охридски” и професионалните гимназии “Стефан Караджа” в Елхово и “Че Гевара” в с.Бояново. Тържество беше организирано и за децата от Помощно училище интернат “Н. Й. Вапцаров”. По традиция празника във всички училища бе споделен от ръководството на община Елхово. Кметът на община Елхово Петър Киров присъства на тържеството в ОУ”Св. П. Хилендарски”.

Над 1400 ученика прекрачиха прага на общинските училища, от тях 124 са първокласници. В ОУ „Св.Св.Кирил и Методий“ преподавателите посрещнаха 526 ученика, 57 от които първолаци. ОУ „Св.Паисий Хилендарски“ отвори врати за 423 ученика, 48 от които в първи клас. В двете училища има разкрити и по една полудневна подготвителна група. Основното училище в Бояново тази година се посещава от 5 първокласника, а общия брой на учениците е около 70. Учениците в ОУ”Х. Димитър” в с. Гранитово са 105, 14 са първокласниците. В Г“Св.Климент Охридски“ тази година ще се обучават 286 ученика. ПГ“Стефан Караджа“ в Елхово посрещна 303 ученика, разпределени в 13 паралелки и 4 специалности,  93 от тях са деветокластници.

Пътуващите ученици до 16-годишна възраст в община Елхово тази година са над 300. Те ще бъдат извозвани по транспортната схема на общината и със собствен транспорт на община Елхово. Ежедневно ще пътуват както и досега двата “Ситроена”. С личната ангажираност на кмета на община Елхово Петър Киров са осигурени още два автобуса. Единият вече извозва децата от с. Лесово до училището в с. Гранитово. Другият ще пристигне на 23.09.2008г. 

Близо 100 хил. лв. от бюджета на община Елхово са усвоени за ремонтни дейности и обзавеждане в училищата и детските заведения на общината. Подменена бе остарялата дървена дограма на ОДЗ “Невен” с нова PVC, извършен е основен ремонт на водопроводната  и отоплителна система и др. в ЦДГ „Надежда“ремонтираха покрива, ВиК инсталацията и тоалетните. Извършени бяха текущи ремонти  на покривните конструкции на ЦДГ в Гранитово, ОУ “Св.Св.Кирил и Методий” и ОУ “Св.Паисий Хилендарски” и други ремонтни дейности.

Приключват процедурите за избор на изпълнител за ремонтни дейности и оборудване в ОУ”Св.св. Кирил и Методий”, ОУ”Св. П. Хилендраски” и ОУ”Хаджи Димитър” с. Гранитово. За дейностите са осигурени 500 хил. лв. по програмата за оптимизация на училищната мрежа.