КМЕТЪТ НА ОБЩИНА ЕЛХОВО ОТКРИ УЧЕБНАТА ГОДИНА В ОУ“СВ. П. ХИЛЕНДАРСКИ“

           Кметът на община Елхово Петър Киров присъства на тържеството за откриване на новата учебна година в ОУ “Св. П. Хилендарски” гр. Елхово.

               Кметът на община Елхово Петър Киров присъства на тържеството за откриване на новата учебна година в ОУ “Св. П. Хилендарски” гр. Елхово.

            Тържеството събра в училищния двор развълнуваните първокласници, техните родители и близки, учениците от училището и техните преподаватели, членове на училищното настоятелство към учебното заведение, бивши учители в училището.

С приветствено слово към учениците се обърна директорът на училището г-жа Мария Бързулова. Тя пожела успех на ученици и учители и изрази убедеността си, че учители, родители, общинско ръководство и общественост заедно могат да направят училището привлекателно за децата.

Кметът на община Елхово Петър Киров поздрави присъстващите с първия учебен ден. Радвам се, че мога да споделя празника с учениците и учителите от училището, приемник на първото класно училище в Елхово, училище с традиции и постижения, каза г-н Киров. Кметът изрази още личната си ангажираност и оптимизъм, че проекта за енергоспестяващи мероприятия на училищната сграда, по който поради наложените наказателни клаузи няма преведени средства, макар и по-късно ще бъде изпълнен. На малките първокласници г-н Киров пожела да се научат да  мислят свободно, да се радват на прекрасните детски и училищни дни, да бъдат гордост за своите родители. С пожелание за спорна учебна година, нови приятелства, смях и незабравими спомени се обърна г-н Киров към учениците в училище.

Първата си изява в училище осъществиха нетърпеливите  първокласниците. За всички присъстващи те рецитираха и пяха с удоволствие.

По стар български обичай, с менче вода и китка здравец, кметът на община Елхово Петър Киров пожела спорна и успешна учебна година на ученици и учители.  Водени от своите класни ръководителки първокласниците преминаха през богато украсената арка, убедени че ще им върви по вода.