Текат ремонтните дейности в Детска градина „НЕВЕН“, град Елхово

От юли 2018 година се извършват строително- ремонти дейности в Детска градина ,,Невен‘‘. Проектът е финансиран по подмярка  7.2, от мярка 7 на  Програма за развитие на селските райони 2014 – 2020 . Стойността му е до 739 936,87 лв., от които 628 946,34 – европейско финансиране и 110 990,53- национално съфинансиране. Основната цел на проекта e да подобри привлекателността на жизнената среда в двете сгради на Детска градина „Невен“, разположени на ул.”Славянска” 6 и ул.”Ангел Вълев” 19 в гр.Елхово, което от своя страна ще доведе до повишаване качеството на живот и е стъпка към постигане на устойчиво развитие.

През месец ноември 2018 година са завършени ремонтните дейности по двора. Монтирани са нови комбинирани съоръжения   люлки, клатушки, влакчета, пързалки и други съоръжения  за забавления. На местата за игра са поставени ударопоглъщащи настилки. Детските площадки отговарят на всички съвременни изисквания за безопасност. Извършена е цялостна подмяна на парната инсталация.

Предстои доставката и монтажа на вътрешното обзавеждане на всички групи и помещенията за персонала  ,обзавеждането на кухненския блок,както и доставката и монтажа на бяла и черна техника. За улеснение за преноса на храна, ще бъде монтирана нова асансьорна система.

Финализирането на проекта се очаква да бъде до края на месец май 2019 година.

Част от последователните усилия на кмета на  Община Елхово г-н Петър Киров, директора на Детска градина ,,Невен ‘‘ г-жа Милена Панчева  и общинската администрация е да се направи най- доброто за децата , да се предлага качествена  грижа и по-добри условия.