Проект „Осигуряване на ефективна подкрепа за предприемачество“ ще бъде представен в Елхово

Събитието ще се проведе на 20 февруари 2019 г. от 14:00 ч., в Читалище „Развитие 1893“ (ул. „Родопи“ 1)

„Предприемачите в действие“ ще споделят своя опит и знание с всеки, който иска да реализира успешно своите бизнес идеи

 Проект „Осигуряване на ефективна подкрепа за предприемачество“ ще бъде представен в Елхово на 20 февруари 2019 г., сряда, от 13:00 до 17:00 ч. в сградата на читалище „Развитие 1893“ (ул. „Родопи“ 1). Проектът е насочен към всички жители на Югоизточен регион, желаещи да започнат самостоятелен бизнес и да реализират своя бизнес идея, като включването е абсолютно безплатно.

В рамките на информационния ден в Елхово всеки, който желае, ще може да получи информация за предстоящите обучения, които включват всички аспекти на предприемачеството. Участниците в тях ще получат базови познания по широк спектър от въпроси – финансови, юридически, счетоводни – както и подкрепа за съставяне на самостоятелен бизнес план. Дейностите по проекта включват още менторска подкрепа, юридическа помощ, съдействие за създаване на бизнес контакти, насоки за достъп до финансиране.

Проект „Осигуряване на ефективна подкрепа за предприемачество“ се изпълнява от Сдружение „КЛЪСТЕР ИНФОРМАЦИОННИ И КОМУНИКАЦИОННИ ТЕХНОЛОГИИ БУРГАС“ (ИКТ Клъстер Бургас) и Комуникационна агенция PRoWay и е финансиран от Европейския съюз чрез Европейския социален фонд по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020. Проектът е насочен към мотивиране и подпомагане на населението от Югоизточен регион и по-конкретно областите Бургас, Сливен, Ямбол и Стара Загора, за започване на самостоятелен бизнес. В дейностите по проекта могат да участват както безработни, така и заети или неактивни граждани.

Информационната среща в Елхово е част от предприемаческо „роудшоу“ „Предприемачите в действие“, което в рамките на един месец ще проведе още информационни срещи и събития в други градове от Югоизточния регион. В рамките на срещата водещи експерти от ИКТ Клъстер Бургас и „Агенция Про Уей“ ЕООД ще запознаят участниците с целите, обхвата и дейностите по проекта. Ще бъде дадена конкретна информация за предстоящите обучения и начините за участие в тях. Всеки присъстващ ще има възможност да зададе своите въпроси и да получи конкретни отговори от експертите. Ще се запознае с реални примери от бизнес практиката и опита на успели предприемачи, реализирали своите бизнес идеи.

 

 

За допълнителна информация:

Мирослава Митева

PRoWay Communications Agency

Mob: 0887 625 963

E-mail: m.miteva@proway.bg

web: www.proway.bg