ПОДАРИ СИ ПРИЯТЕЛ ОТ ОБЩИНСКИЯ ПРИЮТ ЗА БЕЗСТОПАНСТВЕНИ КУЧЕТА – ГР.ЕЛХОВО

 

Ако искате верен приятел, готов да даде живота си за вас и неговия външен вид не е от значение, едно безпородно животинче, може да ви направи много щастливи.

Защо си заслужава да си осиновите куче от приют?

  • Кучетата са обезпаразитени
  • Кучетата са кастрирани ( според чл.175, ал.2 от ЗВД, собствениците на кастрирани животни не трябва да плащат данък за тях).
  • Кучетата имат задължителна ваксина срещу бяс
  • Получавате ги напълно безплатно само срещу лична карта и попълване на документ по образец.
  • Няма опасност да се сдобиете с агресивно куче,защото животните, при които се установи агресия се евтаназират

Ако изберете да спасите животно от смесена порода, много по-вероятно е то да е по-здраво. Естественият подбор се е погрижил за това…на улицата слабите и болните не оцеляват. Поради същата причина тези животни са по-умни и съобразителни от домашно родените си събратя. Що се отнася до общителност, безпородните кучета могат да се класират за първа позиция. Те са по-весели и по-игриви, в същото време са по-гальовни, не са придирчиви и са с големи сърца. Много животни които търсят подслон, вече са живели с хора, имат хигиенни навици и са обучени.Това ще ви улесни неимоверно.Такъв домашен любимец лесно ще възприеме вашите правила и ще се впише в ежедневието ви.

Какво е необходимо, за да си осиновите куче от приют ?

  • Посещавате приюта.
  • Избирате си подходящо куче, като имате в предвид, че отделните кучета стоят от 1 до 2 седмици в приюта и след това се връщат на местата, откъдето са заловени (стига да не са в близост до ясли, детски градини, детски площадки).
  • Представяте лична карта, за да гарантирате, че имате навършени 18 години.
  • Подписвате се в протокол, че ще спазвате Закона за защита на животните и ще осигурите необходимите условия за живот на избраното от вас куче.

Кучето вече е Ваша собственост и носите отговорност за него. Служителите от приюта имат право да проверяват в каква среда го отглеждате и как се грижите за него.

В приюта се води регистър, в който се вписват пълни данни за всяко заловено куче. Всеки ден, включително в почивни и в празнични дни, в обекта има дежурен служител, който да се грижи за настанените животни.

От Общинския бюджет всяка година се отделят средства за ефективното функциониране на Приюта за безстопанствени животни. Разходите по пълната издръжка на приюта, включително ремонти и подобрения, се осигуряват от бюджета на Община Елхово и се разходват по реда на системата за финансово управление и контрол.