ДЕЦАТА ОТ ЦЕНТЪРА ЗА СОЦИАЛНА РЕХАБИЛИТАЦИЯ И ИНТЕГРАЦИЯ-ЕЛХОВО ОТКРИВАТ КРАСОТИТЕ НА БЪЛГАРИЯ

            В края на лятната ваканция екипът на ЦСРИ-гр.Елхово организира за децата,посещаващи Центъра,еднодневна екскурзия до гр. Котел и с.Жеравна. В пътуването се включиха 14 деца в риск и деца със здравословни проблеми.


 

            В края на лятната ваканция екипът на ЦСРИ-гр.Елхово организира за децата,посещаващи Центъра,еднодневна екскурзия до гр. Котел и с.Жеравна. В пътуването се включиха 14 деца в риск и деца със здравословни проблеми. За някои от тях това беше първо пътуване – без родители и  далеч от дома. Денят- 12 септември се очакваше с нетърпение и много любопитство за това, което ги очаква по време на екскурзията.

            Маршрутът Котел-Жеравна не беше избран случайно. Екипът от специалисти искаше децата да посетят Природонаучния музей в град Котел и да се запознаят с богатата сбирка от растения и животни, срещани в България. Децата с интерес разглеждаха експозицията и имаха желание да се снимат пред  всяка витрина с препарирани животни и с всички свои приятели.

            Групата се спря за кратко пред  Пантеонът на Георги Раковски и децата научиха, че Котел е родно място на видния български революционер.

            Пътуването продължи към Жеравна, която ги посрещна с много слънце и красивите си дървени къщи. Разходката по калдъръмените улички на старата Жеруна завърши с вкусен сладолед, много смях и игри.

            Денят премина с незабравими срещи, преживени детски радости и с очаквания за нови пътувания из красивата ни страна.