Изложба и концерт за начало на празничната седмица в град Елхово

В първия ден на празничната седмица 25 март в 17.30 часа в сградата на Читалище ,,Развитие 1893“ гр. Елхово, местни творци подредиха своите художествени произведения. Изложбата бе официално открита от г-н Петър Киров- кмет на Община Елхово.

В нея са включени творби на  художниците  – Валентин Стоянов, Георги Янчев , Васил Василев, Куман Сталев, Петя Христова, Ангел Трънков , Димитър Нейчев, Желязко Попов, Пламен Христов, Ивелина Какърова, Теодор Бординяшки и Стойчо Петров. Всяка година в изложбата се съдържат картини и предмети изработени от камък, дърво, а през последните няколко години тя се превърна в традиция и стана едно от най-значимите културни събития, включени в програмата посветена на празника на град Елхово. Художествена експозиция  ще може да се посещава всеки работен ден от 08.00 до 17.00 часа.

Господин Петър Киров изказа благодарност към всички творци, които за поредна година представят своето творчество пред обществеността на града ни и внасят колорит в празничната седмица. В своето приветствие кметът сподели, че Община Елхово още тази година ще превърне бившата Ритуална зала в постоянна изложбена зала, където ще бъдат поставени творби на местни творци.

Празничната програма за деня продължи с концерт на самодейните състави при Читалище ,,Развитие- 1893”. Той се състоя от 18.00 часа в зрителна зала Велко Кънев.

В  концерта се включиха: децата от балетната школа с ръководител Милена Вълева; възпитаниците на ДГ „Надежда” с учители Грета Стоянова, Станка Хаджиева, Пенка Стоянова и Елена Иванова; група за стари градски песни „ О, спомняте ли си госпожо” с ръководител Тодор Дерменджиев; хор за обработен фолклор с ръководител Нико Попов; група за автентични песни „Орудица” с ръководител Пенка Кючукова; вокална група „Вдъхновение” с ръководител Елена Иванова;  танцови състави  „Пумпалчета”, „Младо тракийче” и „Цветница” с ръководител и хореаграф Марина Ковачева; младежка група от момчета с ръководител Снежана Делчева;с индивидуални изпълнения се представиха Дойка Иванова и Джанина Николова. Великолепните изпълнения на самодейците получиха продължителни аплодисменти. След края на представянето бяха поднесени красиви кошници с цветя от г-н Петър Киров – кмет на община Елхово, от Общински съвет Елхово и от Читалищно настоятелство на Читалище „Развитие-1893″ – Елхово .

Началото на празничната седмица за пореден път се превърна в празник на таланта и  родолюбието. Постави се началото на всичко онова, което предстои да видим и чуем, онова, което ще ни накара да се чувстваме горди, че сме жители на прекрасното ни градче. Събитията, които ще се случат в тези дни са подбрани така, че да донесат приятни емоции и настроение на жителите и гостите на град Елхово.