17 медала от общо 21 участника за елховските борци

В събота, 30 март, се състоя традиционния турнир по борба, част от  програмата за празника на Елхово. Състезанието се организира от Клуб по борба „Стефан Караджа” Елхово, съвместно с община Елхово и в него се включиха и участници по свободна борба  – подрастващи, деца и кадети. Треньорът на клуба Пейо Пеев изрази задоволството си от представянето на всички елховски състезатели и завоюваните купи и медали.

И тази година интересът бе голям и в турнира участваха близо 80 състезатели от общо седем града от цялата страна – Ямбол, Горна оряховица, Стражица, Бургас и др.   Организацията на турнира очаквано бе на високо ниво. Резултатите бяха отсъдени от професионални съдии, международна категория, от град Сливен – майстори на спорта  Сашо Енев и Иван Конев.

За пореден път спортната зала на стадиона  се оказа тясна да побере дошлите деца, родители, приятели и  любители на този спорт.

Домакините от Клуб по борба „Стефан Караджа” Елхово се представиха достойно като завоюваха общо 17 медала – 5 златни, 4 сребърни и 8 бронзови от общо 21 участника. Ето и класирането на нашите състезатели:

В категория 20 кг. при  подрастващи

I място Христо Михайлов

II място Ангел Любенов

III място Диян Маринов

III място Явор Костадинов

В категория 25 кг.

II място Атанас Гендов

III място Кристиян Бинев

В категория 38 кг.

I място Димитър Методиев

В категория 40 кг.

II място Ангел Маринов

Класиране при децата: Категория 42 кг

III място Станислав Атанасов

Категория 47 кг

I място Михаил Ангелов

III място Павел Гендов

Категория 53 кг.

III място Аран Петров

Категория 73 кг

III място Иван Ангелов

 

Категория + 73 кг

I място Йован Киманов

II място Григор Танев

При кадетите, категория 60 кг

III място Никола Илиев

Категория 65 кг

I  място Станислав Атанасов

Изключително добро представяне направиха и  Преслав Панчев, Дамян Стоянов, Павел Димитров и Иван Стоянов.

Купа за най-резултатен състезател получи Станислав Атанасов, кат. 65 кг.  За най-техничен състезател бе определен Михаил Мелев, кат. 47 кг., който също получи купа. И двамата състезатели са от Елхово.