ОБЩИНСКИТЕ СЪВЕТНИЦИ В ЕЛХОВО ПРОВЕДОХА ПЪРВОТО СИ ЗА 2008 ГОДИНА ЗАСЕДАНИЕ

         Изплащане на транспортните разходи на пътуващите ученици над 16 годишна възраст, кандидатстване с проекти по Оперативни програми, критерии за отпускане на еднократни социални помощи и други важни решения взеха общинските съветници в Елхово.

            Изплащане на транспортните разходи на пътуващите ученици над 16 годишна възраст, кандидатстване с проекти по Оперативни програми, критерии за отпускане на еднократни социални помощи и други важни решения взеха общинските съветници в Елхово.

            Първото заседание на ОбС Елхово се проведе в  заседателната зала на общината на 15.01.2008г. Всички докладни записки са разгледани и подкрепени от постоянните комисии. При обсъждане на дневния ред общинският съветник от БСП г-н Христо Костов представи на председателя на Общинския съвет декларация от свое име. Г-н Костов запозна и присъстващите с текста на декларацията си. В нея той изразява личното си неудовлетворение от работата на общинския съвет и предлаганите за обсъждане материали. Г-н Костов призова към неприемане на дневния ред, заяви  че напуска заседанието и  призова съгласните с допуснатите според него нарушения да го последват. След кратка почивка съветниците от Коалиция “БСП и коалиция” напуснаха заседанието. Общинските съветници продължиха работата си при необходимия за това кворум.

            Да се изплащат транспортните разходи на ежедневно пътуващите от община Елхово ученици, над 16 годишна възраст в гимназиите на територията на община Елхово решиха съветниците. Средствата ще се изплащат ежемесечно след представяне на поименни списъци на пътуващите ученици, недопуснали извинени и неизвинени отсъствия през предходния месец и ксерокопие от дневниците за същия период, заверени от директора на съответното училище, е записано още в решението. Към месец януари пътуващите ученици са 30 като най-голям е броят на пътуващите ученици в Г “Св. Кл. Охридски” от с. Гранитово – 6. Ежемесечно общият размер на средствата е 2 000лв. Общо за учебната 2007/2008г. от бюджет 2008, във функция “Образование” са предвидени 10 500лв.

            Общинските съветници одобриха и състава на Местна комисия по ред и сигурност с председател Христо Христов – зам. кмет на община Елхово. Дейността на комисията ще бъде насочена към подобряване взаимодействието с полицията, създаване на по-голяма безопасност на уязвимите и обществени места, оптимизиране борбата с престъпността и солидарност с потърпевшите, подкрепа и партньорство с местните органи за национално възпитание, защита на семейството, децата и младежите и др.