ПГ „Стефан Караджа“ – гр. Елхово с призови места в национален конкурс по заваряване

На 12 и 13 април в град Радомир, обл. Перник на територията на АК „Електрик“ се проведе национално състезание „Най-добър млад заварчик“ организирано от МОН за втора поредна година.

Участие взеха млади специалист в заваряването и свързващите технологии от професионалните гимназии от Ботевград, Варна, Враца, Горна Оряховица, Елхово, Кнежа, Плевен, Пирдоп, Сливен, Червен бряг и с. Градница, община Севлиево.

В състезанието участниците бяха поставени в конкурента среда, в която демонстрираха придобитите знания и умения и усъвършенстваха практическите си умения.

Национална комисия, съставена от специалисти и експерти от МОН, браншови организации и работодатели оцениха знанията, уменията и компетенциите на състезателите по изучаваната професия.

Ученикът Желязко Желязков от 12 Б клас специалност „Машини и съоръжения по заваряване“ от ПГ „Стефан Караджа“ – гр. Елхово завоюва престижното трето място по заваряване МИГ/МАГ, а колективът от учители – старши учител Иван Тончев, ст. учител Димитър Нейчев и учениците Желязко Желязков от 12 Б клас, и Георги Стефанов от 10 Б клас от ПГ „Стефан Караджа“ – гр. Елхово, спечелиха първо място в категорията за най-добра артинсталация.

Заместник-министърът на образованието и науката Таня Михайлова награди победителите на церемония на призьорите в Националното състезание. Второто издание на националното състезание „Най-добър млад заварчик“ се организира от МОН и Регионално управление на образованието – Перник.