Децата от детска градина,, Невен“ получиха своят подарък за предстоящия рожден ден на учебно-възпитателно заведение.

Реализацията на дейностите по проект „Ремонт, оборудване и обзавеждане на общинска образователна инфраструктура – Детска градина „Невен“, град Елхово“ са към своя край.

Подобрена е привлекателността на жизнената среда в двете сгради  на ул.”Славянска” № 6 и ул.”Ангел Вълев” № 19 в гр.Елхово.

През месец ноември 2018 година завършиха строително-ремонтните работи по вертикалната планировка. Монтирани са нови комбинирани съоръжения   люлки, клатушки, влакчета, пързалки и други съоръжения  за игри и забавления. Местата за игра са обезопасени с ударопоглъщаща  настилка.

Към днешна дата е извършена доставката и монтажа на вътрешното обзавеждане на всички детски и яслени групи, което включва:   легла и кошарки, пейки, шкафчета, столчета и маси за хранене, модулни системи – секции, меки зони за игра, сглобяеми къщички и подмяна на подовата настилка и още много други новости , допринасящи за цялостния комфорт на децата и персонала. Обновени са помещенията за персонала, цялостното обзавеждането на кухненския блок,  доставена и монтирана е бяла и черна техника. За улеснение за преноса на храна между етажите е монтирана нова асансьорна система.

Предстои изцяло да се обнови обзавеждането и оборудването в медицинския кабинет.

Изпълнението на проекта е показател за посоката, в която работи Община Елхово, отделяйки нужното внимание  за децата в града и за техните  възпитатели, да растат и да работят в приятна и съвременна обстановка.

Договорът за финансиране на изпълнените вече дейности беше подписан от кмета на Община Елхово Петър Киров на 26.10.2017г.