УЧЕНИЦИ ПОСЕТИХА ДНЕС ТВОРЦИТЕ – УЧАСТНИЦИ В ПЛЕНЕР “ЯНИЦА”

За 14-ти пореден път се провежда традиционният Пленер Яница ,а домакин на събитието е Къща за гости ,,Сигнал“ село Стройно. С четиринадесетте  си издания пленерът успешно се вписва в културната програма на община Елхово и се превръща в истински празник на изобразителното изкуство.

Ученици от Профилирана гимназия ,,Свети  Климент Охридски“ посетиха днес творците. Децата надникнаха в платната на пленеристите ,запознаха се  с творчеството и техниките, които използват при създаване на творбите си и  получиха много полезни  съвети  за техниките в изобразителното изкуство. Посещението допринесе за стимулирането и разгръщането на индивидуалния творчески потенциал на учениците, и индивидуалните възможности за пълноценно себеизразяване в изкуството.

Със своето богато въображение всеки един участник си е създал уютно кътче за работа. Вече три дни изпод талантливите им ръце оживяват корени от много стари дървета, които след резбоване придобиват изключителна красота, оживяват дърво, камък различни видове метал. Майсторите на четката са намерили вдъхновението си и сътворяват неповторими творби – картини и пластики, и разбира се неповторимите пейзажи.

След приключване на творческия процес, пленерът ще завърши на 28.06 (петък) , където от 17:30 часа  в Читалище ,,Развитие“, ще бъдат представени техните шедьоври ,експонирани в специална изложба.