ОБЩИНА ЕЛХОВО ПРИЕМА ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА ВКЛЮЧВАНЕ В МЕХАНИЗМА ЛИЧНА ПОМОЩ

ОБЩИНА  ЕЛХОВО  ПРИЕМА  ЗАЯВЛЕНИЯ ЗА  ВКЛЮЧВАНЕ  В  МЕХАНИЗМА  ЛИЧНА  ПОМОЩ

  1. Документи за кандидатстване на потребители за включване в механизма лична помощ
  2. Заявление- декларация за ползване на услугата- по образец;
  3. Направление за включване в механизма лична помощ, издадено от Дирекция „Социално подпомагане“- Елхово, с определени брой часове месечно за лична помощ;
  4. Копие на документ за самоличност/лична карта, паспорт, акт за раждане/ за справка;
  5. В случай, че заявлението не се подава лично, следва да се приложи копие на пълномощното, даващо право на друго лице да подаде заявлението на кандидат – потребителя или документ за попечителство/ не се отнася за законните представители- родителите на лицата до 18г/.

 

  1. Документи за кандидатстване за работа на позиция „ЛИЧЕН АСИСТЕНТ“

 

  1. Заявление- декларация – по образец;
  2. Автобиография- по образец;
  3. Копие на документ за самоличност (лична карта) за справка;
  4. Копие от трудов договор, ако кандидатът за асистент работи, или декларация, че няма сключен трудов договор (по образец);
  5. Декларация, че спрямо него не са налагани мерки за защита по Закона за защита от домашното насилие по отношение на ползвател на лична помощ (по образец).
  6. Копие от документ за завършено образование.
  7. По преценка кандидатът за асистент може да представи копие от документ, удостоверяващ успешно преминат курс за обучение по операция „Алтернативи“ по ОП

Документите се подават в Община Елхово,  ул. „Търговска” № 13, ЦУИГ, етаж партерен, деловодство- гише 2, всеки работен ден от 08.00 ч. до 17.00 часа, само след като са проверени и заверени от служител на Служба „Социални дейности“.

Реалното предоставяне на лична помощ за хората с увреждания ще започне от 01 септември 2019 г. За целта желаещите да бъдат включени от тази дата и не са подали заявления за изготвяне на индивидуална оценка в Дирекция „Социално подпомагане“ – Елхово е необходимо да го направят своевременно! Заявления за изготвяне на индивидуална оценка на потребностите и за включване в механизма лична помощ могат да се подават и след тази дата.

Образци на заявленията може да получите в Община Елхово,  ул. „Търговска” № 13, етаж партерен, деловодство- гише 2 и да изтеглите от сайта на Община Елхово, раздел „Обяви и съобщения“.

За контакти и информация: тел. 0478 88036.