На 22 февруари в град Елхово ще се проведе десетото юбилейно издание на Общински кукерски празник

На 22 февруари, събота, град Елхово ще бъде огласен от чудния звън на кукерски хлопки и чанове. За десета поредна година Община Елхово провежда кукерския празник, като тази година в организацията се включват НЧ „Развитие – 1893“ и Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетни и непълнолетни към община Елхово /МКБППМН/ под надслов „Да прогоним злото“.

В 10.30 часа ще тръгне кукерското шествие от Яница, а представянето на групите ще е на централния площад.

Участници тази година ще са кукерските групи от с. Бояново, с. Гранитово, с. Кирилово, ДГ „Надежда“ и ДГ „Невен“ от Елхово. Наши гости ще са с. Габарево, общ. Павел баня; с. Чарган, общ. Тунджа; с. Камен, общ. Сливен; с. Маломир, общ. Тунджа; с. Княжево, общ. Тополовград и с. Тополчани, общ. Сливен.

МКБППМН към община Елхово организира изработването на кукерски маски, които ще бъдат експонирани на централния площад. В изработката ще се включат деца от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ от школата по изобразително изкуство с р-л Желязко Петков, ДГ „Невен“ и ДГ „Надежда“.

Организаторите канят всички жители и гости на града да се насладят на традициите и ритуалите на кукерските групи, да се съхранят и предават от поколение на поколение.