ИЗПЪЛНЯВАТ СЕ ДЕЙНОСТИТЕ ПО ПРОГРАМАТА ЗА ОПТИМИЗАЦИЯ НА УЧИЛИЩНАТА МРЕЖА

           В ход са строително-ремонтните дейности, които се извършват по програмата за оптимизация на училищната мрежа. Доставена е голяма част от оборудването по училища. Дейностите са на обща стойност 500 хил.лв.

              В ход са строително-ремонтните дейности, които се извършват по програмата за оптимизация на училищната мрежа. Доставена е голяма част от оборудването по училища. Дейностите са на обща стойност 500 хил.лв.

            Фирмата изпълнител е създала организация на работа така, че ремонтните дейности да се извършват едновременно в трите училища от община Елхово. Директорите са предприели необходимите мерки за недопускане на произшествия с техните ученици.

            В ОУ”Св. П. Хилендарски” Елхово  се извършва подмяна на плочките в училищния двор. Подготвя се терена и предстои да бъде нареден плочник на площ  от 2 400 кв.м. Ремонтът  на столовата включва обособяване на санитарени възел и умивални за децата, отделни помещения за получаване на храната и за връщане на посудата. В помещенията ще се постави теракот, фаянсова облицовка, предвидено е измазване сблажна боя и латекс. В двора на училището ще бъде изградено волейболно игрище.

            В ОУ”Св.св. Кирил и Методий” е предвидено също изграждане на игрище, асфалтиране на площадката в училищния двор, пътека за бягане. Ще бъдат подменени и мивките пред столовата. Предстои ремонт на тоалетните в сградата.

            В ОУ”Хаджи Димитър” в с. Гранитово се извършва подмяна на амортизираната дървена дограма с нова PVC. Една от класните стаи се обособява като помещение за столова по санитарно-хигиенните изисквания. Извършва се  ремонт в  две стаи в приземния етаж, така че в тях да се провеждат учебни занятия по физкултура. Ще се подменят още улуците и водосточните тръби по сградата. Частичен ремонт се извършва по оградата. Ще се подменят мрежата и коловете, ще се набавят липсващи пана и ще се подмаже оградата от вътрешната страна. Помещението на входа на училището ще се преустрои в чакалня за пътуващите ученици. Нов вид ще придобият и тоалетните в двора на училището. Към тях ще бъде изграден водопровод, което ще улесни поддържането им. Ще се извърши и ремонт на канализацията.  

            По-голяма част от предвиденото оборудване вече е доставено по училищата. Доставките на компютри, маси, столове и други учебни пособия се извършват по предварителна заявка на ръководствата на учебните заведения.