ОТКРИХА БЮДЖЕТНАТА ПРОЦЕДУРА В ЕЛХОВО


 

       Кметът на Община Елхово Петър Киров откри процедурата по съставяне на проекта на бюджет на Общината за следващата година.

Кметът на Община Елхово Петър Киров откри процедурата по съставяне на проекта на бюджет на Общината за следващата година. Действията на кмета са в изпълнение на разпоредбите на чл. 11 от Закона за общинските бюджети, според които съставянето на проектобюджета се организира от Кмета на общината на база на  приетите от общински съвет Общински план за развитие,  предложенията на местната общност, предложенията на ръководителите на бюджетните звена, средносрочната прогноза за приходите за следващите три години, приетият от Народното събрание Закон за държавен бюджет.

Бюджетът на общината като финансов план за една календарна година следва да отразява, както потребностите на финансираните бюджетни звена, така и тези на местната общност. В срок до 19.12.2008 г. всички кметове, кметски наместници и  ръководители на бюджетни звена е необходимо да  представят потребностите си от инвестиционни разходи за следващата година.

  С цел осигуряване на публичност и прозрачност в управлението на местните финанси и съставянето на бюджет отговарящ в най – голяма степен на потребностите и интересите на гражданите кметът Петър Киров кани всички жители на общината да се включат в изготвянето на общинския бюджет за следващата година със свои предложения, мнения и препоръки. За улеснение на гражданите ще бъдат поставени кутии за събиране на предложенията в “Център за услуги и информация на гражданите” в сградата на общинска администрация на ул. “Търговска” 13, в салона на отдел “Местни данъци и такси”, “Медицински център ¹1 – Елхово”ЕООД и касата на EVN България Електроразпределение – клон Елхово.

Предложения могат да се изпращат още на електронен  адрес obеlhovo@mbox.contact.bg.

Крайният срок за приемане на предложенията от гражданите е 16 януари 2009 г.