ПОДОБРЯВАТ УСЛОВИЯТА ЗА СПОРТ В УЧИЛИЩАТА В ЕЛХОВО

        С модерна настилка за физкултурния салон, асфалтирана спортна площадка и пътека за бягане се подобряват условията за спорт в ОУ”Св. Св. Кирил и Методий”. Дейностите се извършват по програмата за оптимизация на училищната мрежа.

         С модерна настилка за физкултурния салон, асфалтирана спортна площадка и пътека за бягане се подобряват условията за спорт в ОУ”Св. Св. Кирил и Методий”. Дейностите се извършват по програмата за оптимизация на училищната мрежа.

            Приключи асфалтирането на спортната площадка в двора на ОУ”Св. Св. Кирил и Методий”. На близо 800 кв.м. площ фирмата положи 80 т асфалт. Четирисантиметровата тлътна  асфалто-бетонова смес ще даде нови възможности за спорт на учениците. По програмата за оптимизация на училищната мрежа се подменя и паркета във физкултурния салон на училището. Ще бъде положена 300 кв.м. модерна настилка за спортни зали. Безшевната полиуретанова настилка е конструирана да удовлетвори най-големите спортни изисквания. Настилката е уникална. Съставките й придават здравина, водоустойчивост и поради това, че поглъщат шума я правят предпочитана за закрити спортни зали.

            Нов вид придобива и пътеката за бягане.  На площ от близо 360 кв. м. ще бъдат положени съвременни настилки от саморазливна смес и епоксиден грунд. Тези материали осигуряват защита на повърхността и устойчивост към вода, атмосферна корозия и амбразия.

            По програмата за оптимизация на училищната мрежа се подменя плочника, осигуряват се условия за столово хранене и ще бъде изградена нова спортна площадка в ОУ”Св. П. Хилендарски”. Продължават и строително-ремонтните работи по подмяната на дограмата в ОУ”Хаджи Димитър” с. Гранитово.

            На стойност над 115 хил. лв.  е доставеното по училища оборудване и обзавеждане. В ОУ”Св. П. Хилендарски” вече се използват доставените 5 компютърни конфигурации за административни цели, монтират се секционните шкафове в класните стаи, с нови столове са децата от начален курс.

            Получено е и обзавеждането и техниката в ОУ”Св. Св. Кирил и Методий”. Ученическите маси са разположени в класните стаи на първия етаж за първи клас, в компютърните кабинети и при необходимост са подменени старите чинове. Шкафовете са за начален курс и кабинета по английски език. Учебни филми на новите  телевизорите ще гледат учениците от начален курс и в кабинета по история, DVD ще се ползва от учителите по езици и музика, компютърните конфигурации са за стаите за отдих за пътуващите ученици.