ДОСТАВИХА ОБОРУДВАНЕТО ЗА ТУРИСТИЧЕСКИ ИНФОРМАЦИОНЕН ЦЕНТЪР В ЕЛХОВО


 

          Доставиха оборудването за Туристически информационен център в Елхово. Приключват и строително-ремонтните работи по сградата. Дейностите се извършват по проект на община Елхово “Зелен туризъм в долината на Тунджа между Странджа и Сакар”.

         Доставиха оборудването за Туристически информационен център в Елхово. Приключват и строително-ремонтните работи по сградата. Дейностите се извършват по проект на община Елхово “Зелен туризъм в долината на Тунджа между Странджа и Сакар”. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на ЕС, Програма ФАР ТГС България – Турция 2005, “Насърчаване  на устойчивото развитие в Странджа планина” BG 2005/017-453.01.02. и партньорството на община Одрин Р Турция.

            Туристическият информационен център, който се изгражда по проекта ще разполага с конферентна зала, административен офис и зала за експозиции. Доставени са експозиционните витрини за помещението, конферентната маса и столовете, обзавеждането за офис помещението и оборудването- компютърна конфигурация, мултимедия, копирна техника.

            Приключват и строителните дейности по проекта. Сградата е изцяло обновена, районът е благоустроен, включено е нощно осветление, отремонтирана е оградата. Построени  са санитарните възли в двора на Етнографски музей Елхово и х. Старият мост. Изградени са двете екопътеки – Мелница и Голям Дервент с предвидените дървени беседки и пейки, декоративни мостчета, екокули за наблюдение.

            По проекта се проведоха още обучения с хотелиери, ресторантьори, представители на местната власт от общините Елхово и Одрин за придобиване на  умения за развитие на туристически бизнес, за туристически водачи и маркетинг на туризма.

Предстои официалното връчване на сертификатите на участниците и откриване на Туристически информационен център.