ЗА ПЪРВИ ПЪТ В ЕЛХОВО ЗАПАЛИХА СВЕТЛИНИТЕ НА КОЛЕДНАТА ЕЛХА

За първи път през тази година в Елхово бе организирана тържествена церемония по запалване на светлините на коледната елха.

За първи път през тази година в Елхово бе организирана тържествена церемония по запалване на светлините на коледната елха.

В навечерието на най-светлия празник – Рождество Христово жители и гости на град Елхово се събраха на централния площад за да отбележат заедно тържественото запалване на светлините на коледната елха и откриването на коледните тържества. За тържеството пристигна и белобрадия старец  Дядо Коледа, който изпълни с весели искрици очите на децата. С приветствие към присъстващите се обърна кметът на община Елхово Петър Киров. Той пожела незабравими мигове и много сбъднати мечти през новата година. След като всички дружно отброиха от 10 до 1 се запалиха светлините и засия коледната елха. Фоейрверките край елхата  допринесоха още повече за  повишаване на настроението.

Участие в програмата взеха деца от ЦДГ „Надежда“ и ОДЗ „Невен“. Прозвучаха изпълнения на весели коледни песни – „Над смълчаните полета“, „Коледно звънче“, „Край елхата“, „Коледни камбани“, „Сурва, сурва година“ и много стихове. За талантливите елховски деца Дядо Коледа бе приготвил лакомства, които малчуганите получиха пред искрящата елха. Празничната програма завърши с пожеланието –  „Нека Бог да дава дни честити, дар в сърцето, добра мисъл, мир и милост.“