ПЪРВИ СНЯГ В ЕЛХОВО

       Обстановката в община Елхово е спокойна след падналия обилен сняг. Всички пътища са нормално проходими при зимни условия.

           

          Обстановката в община Елхово е спокойна след падналия обилен сняг. Всички пътища са нормално проходими при зимни условия.

            Падналият сняг през последното денонощие образува значителна снежна покривка. След координиране на действията, кметът на общината г-н Петър Киров мобилизира всички сили за почистване и опесъчаване на пътищата. Наличната техника на обслужващата по договор фирма почисти и опесъчи четвъртокласната пътна мрежа. За постигане на по-бърз резултат в четирите направления на общината работеха 4 машини.  Една снегопочистваща машина работи в града. Още две машини имат готовност да се включат в почистването при необходимост. Осигурено е  придвижването на болните от населените места в общинта, нуждаещи се от хемодиализа, до МБАЛ “Св. Иван Рилски”.

            В снегопочистването на тротоарите по главната улица бяха ангажирани работници по националната програма “От социални помощи към осигуряване на заетост”. Опесъчаването се извършваше с една машина-пясъкоразстилач и ръчно.

            От общинска администрация изказват благодарност на всички наематели и собственици, които  почистиха прилежащите към имотите им тротоарни площи и напомнят, че съгласно Наредба 2 на ОбС почистването на тротоарните площи пред домовете, офисите  и търговските обекти е задължение на собствениците.