АДМИНИСТРАТИВНИТЕ УСЛУГИ В ЕЛХОВО В СЪОТВЕТСТВИЕ С УНИФИЦИРАНИЯ СПИСЪК

           В Община Елхово извършват 159 административни услуги. Те са  в съответствие със Списъка с унифицирани наименования на административните услуги.

               В Община Елхово извършват 159 административни услуги. Те са  в съответствие със Списъка с унифицирани наименования на административните услуги.

            Със заповед на Министъра на Държавната администрация и административната реформа от м. ноември 2008г. е утвърден Списък  с унифицирани наименования на административните услуги. Списъкът цели да се подобри качеството на административното обслужване чрез уеднаквяване наименованията на услугите във всички администрации и се предотвратява  разминаване в терминологията на различни места. Нормативно е уредена и промяната на досегашните “молби” в “заявления”.

            От 1 декември 2008г. в община Елхово извършват 159 услуги свързани с гражданска регистрация, икономическо развитие, териториално и селищно устройство и строителство, екология, местни данъци и такси, административни услуги и социални дейности. Те са приведени в съответствие с въведените промени и Списъка  с унифицирани наименования на административните услуги. Прегледани и актуализирани са всички технологични карти, които на практика регламентират начина на извършване на услугата. Актуализирани са и всички бланки – заявления към услугите. Пълният списък на услугите и образците към тях ще бъдат публикувани на интернет страницата на община Елхово.