УЧЕНИЧЕСКИ СПОРТЕН КЛУБ В ЕЛХОВО ОТЧЕТЕ ДЕЙНОСТТА СИ

        Ученически спортен клуб “ Елхово – 2008” отчете дейността си за 2008г. Общото събрание прие още и отчет на Контролния съвет.

          Ученически спортен клуб “ Елхово – 2008” отчете дейността си за 2008г. Общото събрание прие още и отчет на Контролния съвет.

            Отчета на УС на сдружението представи неговия председател г-н Христо Христов. Добро начало отчетоха на събранието за първата година от съществуването на клуба.  Извършени са редица  организационни дейности като вписване в Централния регистър на правосъдното министерство и регистъра на лицензираните спортни организации. На заседанията на Управителния съвет са обсъждани въпроси свързани с организацията на спортната дейност, като и възможността за осигуряване на външно финансиране. Два проекта за близо 30 хил.лв. са подготвени и представени в ДАМС. Клубът направи първите си стъпки и в спортната дейност. През лятната ваканция са организирани  занимания в спортните дисциплини – волейбол, баскетбол, лека атлетика, които продължиха да края на 2008г. Включиха се  над 80 ученика от V до Х²² клас. Спортно-тренировъчната дейност се провежда два пъти седмично по два астрономически часа. Клубът  закупи необходимите спортни пособия и осигури възнаграждение на треньорите. Занятията се провеждат на спортната база в училищата.

            На събранието се дискутираха въпроси свързани с възможността от осигуряване на още  спортни пособия, с необходимостта от прецизно съгласуване на занятията с цел недопускане на дублиране с часовете на модулните групи в училищата и др. Присъстващите се обединиха около мнението, че  Ученическият спортен клуб трябва да концентрира усилията си за организиране на спортни занимания за елховските деца най-вече през ваканциите с цел приучаването им към системни спортни занимания.