СЛУЖБАТА ПО КАДАСТЪР ДА РАЗКРИЕ РАБОТНО МЯСТО В ЕЛХОВО

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров настоява да бъде разкрито работно място на Службата по геодезия, картография и кадастър в Елхово.

Кметът на община Елхово г-н Петър Киров настоява да бъде разкрито работно място на Службата по геодезия, картография и кадастър в Елхово.

Службата по кадастър към Агенцията по кадастъра  гр. Ямбол изработи кадастрална карта  и кадастрален регистър за землището на град Елхово. Документът е изработен във връзка с това, че съществуващият план на Елхово е от преди 28 години и  не отчита настъпилите промени както в границите, така и в собствеността на имотите, построените нови сгради. Новият план е изработен на магнитен носител и влиза в сила от м. февруари 2009г. Това означава, че скици за имотите в Елхово ще се издават от Службата по кадастър в Ямбол. Това ще предизвика  голямо неудобство у хората, които се нуждаят от този документ, тъй като те ще трябва да пътуват до Ямбол, както за подаването, така и за получаването на скици. Тази услуга се извършва в Ямбол и за имотите в селата Трънково и Лесово. За да се избегне това неудобство и с цел улеснение на гражданите, кметът на община Елхово г-н Петър Киров е изпратил писмо до Службата по кадастър в Ямбол, в  което настоява да бъде разкрито изнесено работно място на службата в Елхово. В тази връзка по предложение на г-н Киров ОбС Елхово реши да бъде предоставено помещение на Службата. Помещението се намира в административната сграда на община Елхово на ул. “Калоян” 13, на първия етаж и се предоставя безвъзмездно за срок от 5 години.

В писмото г-н Киров изразява убедеността си в ползата от разкриването на изнесено работно място на Службата по геодезия, картография и кадастър в Елхово и изразява надеждата си, че искането му ще бъде удовлетворено.