ЕЛХОВО СЕ ВКЛЮЧИ В МАРАТОНА НА ЧЕТЕНЕТО

Библиотеката при читалище “Развитие” Елхово обяви резултатите от състезанието за най-четящ клас. Със състезанието Елхово се включи в Маратон на четенето, който се провежда в рамките на Националната програма Четяща България.

Библиотеката при читалище “Развитие” Елхово обяви резултатите от състезанието за най-четящ клас. Със състезанието Елхово се включи в Маратон на четенето, който се провежда в рамките на Националната програма Четяща България.

Съюзът на библиотечните и информационни работници и Асоциация “Българска книга” организираха Национална кампания за отбелязване на 23 април – Международен ден на книгата и авторското право. Този ден се чества от 1996 г. насам по инициатива на ЮНЕСКО като признание за ключовата роля на четенето за развитието на личността. В седмицата от 17 до 23 април 2007 г. в цялата страна се проведоха серия от инициативи и събития, посветени на книгата и четенето. На 23 април стартира II Национален маратон на четенето, в който над 50 библиотеки в повече от 30 градове и села в цялата страна организират разнообразни прояви. Библиотеката при читалище Развитие в гр. Елхово за първи път се присъедини към маратона на четенето. В организираното състезание  участваха 4 паралелки от ОУ “Св. св. Кирил и Методий” и 3 паралелки от ОУ “Св. Паисий Хилендарски”. Маратона протече на три етапа – като класовете победители получаваха преходни знаменца.

Най-четящите класове получиха грамоти, предметни награди и книги – ²² б клас от ОУ “Св. св. Кирил  и Методий” с класен ръководител г-жа Шигулова и ²²² в клас от ОУ “Св. П.Хилендарски” с кл. ръководител г-жа Тончева. Отличени бяха и най-добрите читатели Пламена Атанасова от ²² а клас на ОУ “Св. св. Кирил  и Методий” с прочетени над 40 книги и Венелина Хаджиева от ²²² б клас от ОУ “Св. П.Хилендарски”, която е прочела над 20 книги. Класът на г-жа Виолета Трифонова ²²² б клас от ОУ “Св. св. Кирил  и Методий”  и на г-жа Донка Вълева ²²² б клас от ОУ “Св. П.Хилендарски”,  бяха съвсем близо до победителите и са амбицирани тази година да покажат още по добри резултати. Служителите в библиотеката при читалището в Елхово отправиха благодарност към малките читатели, и ги  увериха че и тази година ще бъде организиран маратон на четенето, който ще им отвори нов прозорец към света.