О Б Я В А

Община Елхово уведомява, че инициира изготвяне на Програма за управление на отпадъците на територията на Община Елхово с период на действие 2021-2028 г. на основание чл. 52 от Закона за управление на отпадъците и изтичане периода на действие на Програмата за управление на отпадъците на територията на Община Елхово 2015-2020 г.

Общинската програма за управление на отпадъците на Община Елхово с нов програмен период се разработва в съответствие действащия Националния план за управление на отпадъците 2021-2028 г. и Заповед № РД-883/ 23.09.2021 г. на министъра на околната среда и водите за утвърждаване на „Методически указания за разработване на общински/регионални програми за управление на отпадъците за периода 2021-2028 г.“. Общинската програма е стратегически инструмент, чрез който се очертава бъдещата рамка за управлението на отпадъците, намаляване на вредните въздействия на отпадъците върху околната среда, подобряване на ефективността на използване на ресурсите и увеличаване отговорностите на замърсителите. Чрез създаване на стратегически документ за управление на отпадъците на общинско ниво се осигурява практически инструмент, който предвижда потребностите от бъдещи инвестиции за третиране на отпадъци и финансовите изисквания към реализацията им.

За изпращане на мнения, виждания, препоръки и предложения относно начина на управление на отпадъците, може да използвате следния адрес:

Община Елхово:

Адрес: гр. Елхово, ул. ”Търговска“ №13

E-mail: g.kalkandzhieva@elhovo.bg

Телефон за контакт: 0885195560

Лице за контакт: Галина Калканджиева – ст. експерт “Екология“

Проектът на изготвената Общинска програма за управление на отпадъците на Община Елхово ще бъде публикуван на интернет страницата за срок от 1 месец, за обсъждане със заинтересованите страни.