МОДНО ДЕФИЛЕ ЗА НОВИТЕ УНИФОРМИ

      С модно дефиле в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово бяха представени новите ученически униформи по спечеления проект „Еднакви с ученически униформи – различни в мислите и стремленията си“ по Националната програма „Училището – територия на учениците“, „Ритуализация на училищния живот“.

С модно дефиле в ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Елхово бяха представени новите ученически униформи по спечеления проект „Еднакви с ученически униформи – различни в мислите и стремленията си“ по Националната програма „Училището – територия на учениците“, „Ритуализация на училищния живот“. Основната цел на проекта е създаване на равнопоставена социална среда, както и повишаване мотивацията на учениците за участие в ученическия живот и подсилване усещането им към ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Общата стойност на проекта е 34 750 лв., като 25 750 лв. са отпуснати от Министерството на образованието и науката, а останалите 9 000 лв. са собствен принос.

Ученическата униформа ще бъде официална и ежедневна и ще включва – бяла риза за момчетата и жълта риза за момичетата с дълъг ръкав, жълта трикотажна блуза за момичетата и синя трикотажна блуза за момчетата с къс ръкав и якичка, плетен пуловер без ръкав в тъмносин цвят, дънков панталон за момчетата и плисирана пола за момичетата, три четвърти жълти чорапи за момичетата и сини чорапи на момчетата, тънка черна вратовръзка за момичетата и момчетата. Емблемата на училището е поставена в горната част на униформите. През вторият учебен срок учениците ще бъдат с новите ученически униформи. Подготвени са униформи за 500 ученика от първи до седми клас.

След модното дефиле бяха представени и извършените по проекта дейности. Директорът на учебното заведение Тинка Атанасова благодари на екипа, подготвил проекта и на всички, които имат заслуга за реализирането му.

На представянето на новите униформи присъстваха – кметът на община Елхово Петър Киров, председателят на ОбС Елхово Стоян Овчаров, зам. кмета на общината Пепа Кючукова, представители на  партньорите по проекта – Сдружение „Училищно настоятелство“, Яница АД, Дели 99 ЕООД, учители, родители и ученици.