ОБСЪДИХА ДОБРИ ПРАКТИКИ В СФЕРАТА НА СОЦИАЛНИТЕ ДЕЙНОСТИ

           Община Елхово бе домакин на среща, която се проведе по проект на Сдружение “Център за образователни програми и социални инициативи”. Проект „Гражданско участие за разработване и изпълнение на местни политики“ е разработен от Център за образователни програми и социални инициативи

Община Елхово бе домакини на среща, която се проведе по проект на Сдружение “Център за образователни програми и социални инициативи”. Проект „Гражданско участие за разработване и изпълнение на местни политики“ е разработен от Център за образователни програми и социални инициативи, финансиран от Балкански тръст за демокрация, Програма „Добро управление“ и Американска Агенция за Международно Развитие . Целите му са – да се осигури по-широко гражданско участие при формирането и изпълнението на местни политики, да се изготви достъпен публичен отчет за направеното от местната власт в продължение на една година в трите целеви общини /Ямбол, Тунджа и Елхово/, да се осигурят възможности за сътрудничество и съвместна работа между местната власт и различни структури на гражданското общество за решаване на важни местни проблеми и др.

Модератор на срещата  бе председателя на Сдружение ЦОПСИ Живко Цирков. Присъстваха представители на целевите общини – ръководители на социални институции и звена към общините.

Г-н Христо Христов, зам.-кмет на община Елхово приветства участниците в срещата и изрази убедеността си, че чрез ефективната работа в групите за сътрудничество ще се популяризират добри практики от работата на общинските администрации, ще се оптимизира сътрудничеството и взаимодействието между служителите. Той сподели идеята да се провокира и активизира гражданско участие при изпълнение на местните политики, местната власт да стане по-открита и достъпна за гражданите.

Община Елхово домакинства на две от предвидените по проекта срещи на групите за сътрудничество – в областите социални дейности и образование.

В хода на срещата бяха представени подробности за услугите, които се предлагат в община Елхово – домашен социален патронаж, Дом за стари хора, Защитено жилище, Клубове на инвалида и пенсионера, Център за социална рехабилитация и интеграция “Света Марина”.