Драматичен театър – Търговище гостува в Елхово със спектакъла „Даскалото е COOL“

   На 19 май от 14:00 ч. в зрителна зала Велко Кънев на НЧ „Развитие-1893“ – гр. Елхово, по инициатива на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните при Община Елхово ще бъде представен спектакъла „Даскалото е COOL“ от Джордже Кокош на Държавния драматичен театър Търговище.
   Пиесата „Даскалото е COOL“, представлява ретроспективен разказ за ученическите години на три, вече оформени, личности. Всяка една от тях има възможност да оцени миналите си решения и действия, и да направи равносметка за постигнатото или пропуснатото.
   Стартът на тримата младежи е съвършено различен. Предпоставките им за развитие изглеждат абсолютно предопределени. Срещаме се с младеж от богато семейство, което прави всичко, за да осигури добро бъдеще на наследника си. Срещаме и момче от предградията, което привидно е невъзможно да се откъсне от средата си и за което най-светлото бъдеще е да продава наркотици и да краде. Запознаваме се и с едно „мъжко“ момиче, чиито родители са заминали в чужбина, за да могат да осигурят прехраната на семейството си и което се отглежда само. Изглежда, че всички карти са раздадени и изходът от играта е ясен, но… Но дали всичко е толкова предопределено, колкото изглежда? Дали този, който има всичко, свиква и спира да го забелязва, а този, който ходи гладен, знае цената на всяка троха?
   Героите от „Даскалото е COOL“, са изправени пред избор, който се оказва много по-важен от всички предпоставки, които им дава средата или финансовата обезпеченост. Авторът ясно е насочил пиесата си към зрители между 14 и 18 години – зрителите , на които този избор предстои. Те нагледно ще видят как можеш да пропилееш живота си, и как можеш да постигнеш мечти, които са ти се стрували невъзможни.
   Актьорите Никол Оташлийска, Явор Гаджев и Давид Крумов влизат в ролите на тийнейджърите, изправени пред съдбоносните решения на възрастта си. Режисьор на постановката е Александър Беровски, сценографията е на Галина Абаджимаринова, а музиката към постановката е на Момчил Михайлов.
   МКБППМН при Община Елхово кани всички млади хора от общината да посетят постановката.

ВХОДЪТ Е СВОБОДЕН!