ОПРЕДЕЛИХА МЕСТАТА ЗА ТАКСИМЕТРОВИ СТОЯНКИ

        Редът за таксиметров  превоз на пътници на територията на община Елхово е определен в Наредба 1 на ОбС. Таксиметровите стоянки, според нормативния документ се определят с решение на Общински съвет

           Редът за таксиметров  превоз на пътници на територията на община Елхово е определен в Наредба 1 на ОбС. Таксиметровите стоянки, според нормативния документ се определят с решение на Общински съвет и се ползват от всички превозвачи, получили разрешение за извършване на таксиметров превоз.Таксиметровите автомобили имат право да изчакват клиентите си само на тези обозначени места. Наредбата забранява на таксиметровите шофьори да изчакват клиенти на спирките на пътните превозни средства за обществен превоз на пътници по редовните линии на градския транспорт и на пътните платна на улиците, в района на автогара и гара, при което се създават затруднения за останалите участници в движението.

            На извънредното заседание на ОбС Елхово кметът на общината г-н Петър Киров внесе за разглеждане докладна записка за определяне места за таксиметрови стоянки. Въз основа на предложението общинските съветници решиха да бъдат обозначени таксиметрови стоянки на традиционните и познати на елховлии места – площад “Христо Ботев”, до МБАЛ “Св. Ив. Рилски”, на ул.”Янчо Бакалов”, пресечката на ул.”Победа” и ул.”Васил Левски”. С предишно свое решение съветниците са определили като стоянка и мястото между автогара и магазин “Фаворит”.

            Точното обозначение ще бъде определено на заседание на комисията по безопасност на движението и съобразено с правилата за движение.