ПАМЕТНА ПЛОЧА ОТКРИХА В ПГ“СТЕФАН КАРАДЖА“

Паметна плоча и експозиция на патрона на ПГ „Стефан Караджа“ откриха днес във фоаието на учебното заведение. Мероприятието е част от дейностите по проект на професионалната гимназия.

Паметна плоча и експозиция на патрона на ПГ „Стефан Караджа“ откриха днес във фоаието на учебното заведение. Мероприятието е част от дейностите по проект на професионалната гимназия.

Спечеленият проект на Професионална гимназия „Стефан Караджа“ в Елхово е по Национална програма „Училището – територия на учениците“, модул „Ритуализация на училищния живот“. Проектът е свързан с тържествено честване на патронния празник на училището. За да се постигнат планираните цели по проекта са проведени редица дейности – посещения в Етнографско-археологически музей Елхово и къщата музей в родното село на Стефан Караджа, беседа в часа на класа на тема „Животът и делото на Стефан Караджа“, състезание „Най-добър в професията“, изработване и откриване на паметна плоча, информационна кампания за популяризиране на дейностите, изработване на диплянки, училищен вестник, покани във връзка с патронния празник на училището и филм, а кулминацията ще бъде тържественото отбелязване на патронния празник на училището на 23 май 2009 година.

На откриването на паметната плоча и експозицията днес бяха представени изпълнените до момента дейности от директора на учебното заведение инж. Цеца Генова и г-жа Тонева, която е ръководител по проекта. В реализирането на проекта се включиха педагози, ученици, родители. Проектът е на стойност 2000 лева. Реализирането на този проект ще допринесе за сплотяване и преодоляване на различията между учениците, обогатяване на знанията им за историята на родния край и приноса на патрона на училището „Стефан Караджа“ в национално-освободителното движение на родината ни, подчерта инж. Генова. Основните цели на проекта са – обогатяване знанията на учениците за българската история, историята на родния край и мястото на патрона на училището в нея, възпитаване на младото поколение в дух на уважение и преклонение пред личността и делото на Стефан Караджа, развитие на творческите способности на учениците при създаване на модели за модно ревю и демонстриране на знанията и уменията на учениците в ПГ „Стефан Караджа“ с участия в състезания, конкурси и други дейности. Основните партньори на училището при изпълнението на проекта са Етнографски музей – гр. Елхово и Кабелна телевизия „Странджа“ – гр. Елхово.