Предстои петнадесетото издание на балкански пленер „Яница“

Започна подготовката на поредното издание на Балкански пленер „Яница“, който по традиция се осъществява около Еньовден.  Тази година той ще се проведе от 19 до 25 юни. Художниците ще творят в  къща за гости „Какъровата къща“, с. Лалково.  Всички творби, създадени по време на пленера, ще бъдат подредени в изложба, която ще се състои на 23 юни от 17,30 часа в НЧ „Развитие – 1893“ и на нея могат да присъстват всички желаещи жители и гости на община Елхово.

Единадесет са художниците, които ще се включат в пленера тази година: Валентин Стоянов, Куман Сталев, Васко Василев, Димитър Нейчев, Георги Янчев, Димо Генов, Веско Дамянов, Ивелина Какърова – Вълчанова, Ангел Трънков, Петя Христова и Петър Тепсизов.  Всички те са доказали се през годините, с утвърдени имена не само в град Елхово и в страната, но и извън пределите на България.

Балкански пленер „Яница“ се организира под патронажа на кмета на Община Елхово г-н Петър Киров и има за цел да се популяризира уникалната природа, архитектурно-историческите забележителности, бит и култура на Елховския край. Идеята е да се даде възможност за изява на творци с доказана творческа индивидуалност. Всеки автор сам определя и осигурява материалите, с които да работи без ограничение във формата и техниката на изпълнение на творбите.