Грейнаха коледните светлини в Елхово

С много настроение, в присъствието на десетки деца и техните родители, тази вечер, на централния площад в Елхово, грейнаха светлините на коледното дърво пред сградата на общината.

Това е първото събитие от поредицата коледно – новогодишни прояви, подготвени за жителите и гостите на града в празничния месец декември.

Празничната вечер бе изпълнена с тематични коледни песни в изпълнение на: ВГ „Чучулига“  и ВГ „Яница“ към Общински детски комплекс и ВГ „Елховски славеи“ към ОУ „П. Хилендарски“ с ръководители Вълка Ангелова и Стоян Иванов; ДГ „Невен“ с учителки Снежана Желева и Красимира Михалева; ДГ „Надежда“ с учители Вася Георгиева и Мария Тонева; ВГ „Вдъхновение“ при НЧ „Развитие – 1893“ с ръководител Елена Иванова. За пореден път, в програмата се изявиха и танцьорите от ДЮТС „Яница“ към ОДК Елхово, с ръководител Цветанка Христова.

Тази година, за изненада на малки и големи, до елхата бе поставена специална кутия, в която всяко дете имаше възможност да пусне своето писмо с желания до Дядо Коледа. Това предизвика радост, веселие, наслада и детски смях.

Към развълнуваните малки момичета и момчета се обърна кметът Петър Гендов. „Пожелавам ви прекрасни празници! Бъдете здрави, разбира се – и много, много послушни. Носете радост и гордост на вашите родители. Сбъдвайте мечти!“, каза кметът и даде начало на отброяването до светването на стотиците пъстри светлини, които традиционно красят града ни  през декември.

Коледната елха грейна, а заедно с нея и цялото пространство. И както всяка година, кулминацията на събитието бе празничната заря.

Запалването на светлините бе емоционално, вълнуващо и споделено от всички. Коледният дух е вече в Елхово, в домовете на всички нас.