Малки коледарчета поздравиха за празниците служителите на общинска администрация

Коледарчета от детските  градини „Невен“ и „Надежда“ внесоха празнично настроение и предизвикаха множество усмивки в началото на работния ден в общинска администрация Елхово.

Облечени  с ямурлуци, с калпаци и с геги в ръце коледари и сурвакари  изпъстриха Информационния център в Община Елхово дни преди коледните празници. Всички те  пяха и наричаха за здраве и благополучие по стар български обичай. Момчетата и момичетата бяха посрещнати от кмета на Община Елхово г-н Петър Гендов, от председателя на ОбС Елхово – г-н Християн Кускунов, заместник –кметове и служители.

Малчуганите, бъдещи първокласници, танцуваха и традиционния „Буенек“ възпроизвеждайки, на импровизираната сцена в информационния център на Община Елхово, старите коледарски традиции.

ДГ „Невен“ се представи с група „Бърборани – сладурани“, с учителки Снежана Желева и Красимира Михалева, а от ДГ „Наджеда“ коледуваха децата от група „Слънчо“ с учителки Вася Георгиева и Мария Тонева.

В края на срещата децата подариха ръчно изработени подаръци, а в замяна получиха парички, лакомства и пожелания за вълшебни празници.