УЧЕНИЦИ ОТ ЕЛХОВО ОЧАКВАТ СТИПЕНДИИ ПО ПРОЕКТ

        Ученици от училищата от гр. Елхово очакват стипендии по проект “1000 стипендии”. Осем  ученика са допуснати  на втори етап на класиране и ще бъдат поканени заинтервю.

            Ученици от училищата от гр. Елхово очакват стипендии по проект “1000 стипендии”. Осем  ученика са допуснати  на втори етап на класиране и ще бъдат поканени заинтервю.

             Трима седмокласника от ОУ”Св.св. Кирил и Методий” се включват в надпреварата. В екип с учител участват Божидар Георгиев Янев от V²²а клас с г-жа Стефка Леонидова и Стоил Ясенов Янчев от V²²в клас с г-жа Мария Попова. Самостоятелно кандидатства Емилия  Станкова Станкова от V²²в клас.

            ОУ”Св. Паисий Хилендарски” е представено от Светла Пламенова Кючукова V²б клас, Велизар Пламенов Гаджев V²²в клас и  Доника Владкова Янкова от V²²² клас.

            Димо Атанасов Христов от Хб клас на Г”Св. Кл. Охридски” участва в екип с г-жа Миланова, а Доника  Владкова Янева от V²²²а клас самостоятелно.

“1000 стипендии” е образователно-социалният проект на Фондация „Комунитас” замислен като стимул за учениците от основното и средното образователно ниво в България. Целта е да бъдат стимулирани деца с интерес към учението, с талант в сферата на обществените, естествените науки и изкуството и с желание за бъдещо личностно развитие. Половината от стипендиите ще бъдат раздадени на деца  в неравностойно социално положение.  “1000 стипендии” е поощрение не само на потенциала и дарбата, но и на индивидуализма. Проектът е насочен към стимулиране на образователната среда. Воден от стремежа за постигане на висок коефициент на обществено полезно действие, “1000 стипендии” е планиран като дългогодишен проект.

Учениците от V² до Х²² клас имаха възможност да избират областта, в която имат интереси, както и да участват сами или в екип с учител. Голямо значение за класирането на учениците се отделя на подготвеното от тях есе, в което представят себе си и своите интереси. Класираните кандидати ще получат стипендия в размер на 250лв. и кредит от 50 лв. на срок. С кредита учениците ще си поръчват книги или списания, които са им необходими за задълбочаване на знанията по избрания профил. Кредит от 25 лв. на срок получават и учителите, ако одобрените ученици са кандидатствали в екип с учител. Те ще бъдат част от мрежата на учителите-наставници на талантливи деца по проекта. Учениците имат възможност да задават и своите въпроси към видни български учени и университетски преподаватели , които Фондацията е привлякла към своите цели.