Награди за високи постижения за ученици от Елхово

Днес, в Община Елхово, г-н Петър Гендов – кмет на Община Елхово и г-н Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово, посрещнаха ученици от ПГ „Св. Климент Охридски“ . Поводът за тази специална среща бе награждаване на изявените ученици  Мария Стоянова, Павлин Демирев и Живко Иванов, които имат високи постижения и участия в международни, национални конкурси, олимпиади и състезания.

Мария има бронзов медал и III-то място на Международния турнир по математика „Математика без граници“; Павлин взе участие в Международна олимпиада „Кингс“ и има Първа степен по математика и Втора степен по български и английски език. През месец декември тази година той взе участие в извънредния финал в Букурещ, от който също се очакват резултати. Живко взе участие в състезание Супермото – клас S3 и се класира на първо място – Републикански шампионат, на първо място – Балкански шампионат BMU EUROPEAN, на второ  място – Европейски шампионат FIM EUROPE.

И тримата гимназисти са с изявени дарби и това не остана незабелязано от общинското ръководство.

Талантливите ученици получиха парични награди за своите постижения, предметни подаръци,  поздравления от кмета и председателя на ОбС Елхово,  както и обещание за бъдеща подкрепа на Община Елхово.