ДОСТОЙНО ПРЕДСТАВЯНЕ НА УЧЕНИЦИ ОТ ОУ“СВ. П. ХИЛЕНДАРСКИ“

За пореден път ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ дават повод за гордост и радост на своите учители, след като спечелиха призови места на областната олимпиада по информационни технологии и на областния етап на Осмия национален конкурс „Бог е любов“.

За пореден път ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ дават повод за гордост и радост на своите учители, след като спечелиха призови места на областната олимпиада по информационни технологии и на областния етап на Осмия национален конкурс „Бог е любов“.

Десет деца от 6 и 7 клас на учебното заведение показаха отлични резултати на областния кръг на олимпиадата по информационни технологии, четири от тях продължават участието си национално ниво.

Миналата година и тази са изключително успешни за ученици от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в участията им на олимпиади, през миналата година възпитаник на учебното заведение спечели на националното ниво на олимпиадата, сподели зам. директора на училището Пенчо Бординяшки. След поредния успех на децата училищното ръководство и педагогическият колектив решиха да наградят десетте ученика с енциклопедии и художествена литература. Теодора Никова, Христо Димитров, Станислава Атанасова и Ива Желязкова ще представят учебното заведение на националната олимпиада, отлични резултати на областната олимпиада показаха и Стефан Михнев, Пенка Ангелова, Снежа Иванова, Теодора Чиликова, Янка Петрова и Димитър Лазаров. Г-н Бординяшки им пожела достойно представяне и за в бъдеще, в която и да е област на науката. Той отправи благодарност и към екипа учители, които са помагали на децата – Галина Кънева, Николина Димова и Благородка Костова.

Седем деца от ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ спечелиха призовите места на областния етап на Осмия национален конкурс „Бог е любов“. Те получиха от ръководството на училището грамоти и награди.

С голямо желание и интерес, учениците се включиха в обявения за осма поредна година от Министерството на образованието и годината конкурс „Бог е любов“. Конкурсът се провежда в 6 възрастови категории, а творби и произведения са разделени по жанрове: стихотворение, разказ или есе, рисунка, приложни изкуства. Седемте възпитаници на ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ са участвали в жанровете рисунка, стихотворение и есе. Това са учениците Надежда Иванова от 4 клас, Маноела Вълева и Мирослав Младенов от 5 клас, Стефка Георгиева от 6 клас и Марияна Русева, Пенка Ангелова и Янка Петрова от 7 клас. Техните творби са класирани на първите и вторите места в съответните категории.