Коледен прием на кмета на Община Елхово със студенти

На 28 декември, се проведе коледен прием на кмета на Община Елхово със студенти от общината, обучаващи се в различни висши учебни заведения  в страната. Той се състоя в ритуалната зала в Елхово, а на нея се отзоваха повече от 20 момичета и момчета.

На срещата присъстваха и Християн Кускунов – председател на ОбС-Елхово, Красимир Кръстев – експерт в Дирекция „Бюрото по труда“ Елхово и общински съветник, Димитър Загоров – общински съветник и Даниела Минкова – началник отдел „Програми, проекти и хуманитарни дейности“ и председател на УС на МИГ Елхово – Болярово.

Целта на срещата е приобщаването на младите хора към случващото се в нашата община. Това  е важно за ръководството на Община Елхово,  защото техните иновативни идеи и визия за бъдещето в комбинация с опита и мъдростта на работещите в общинска администрация ще спомогнат за изграждането и развитието на редица дейности с дългогодишни ползи за гражданите. 

Г-н Иван Гендов, представител на местния бизнес и един от инициаторите за тази среща, приветства присъстващите и изрази желание след завършване на образованието си повече младежи да изберат да се върнат в родния си град, защото Eлхово има нужда от тях:  „Срещата има за цел да търси формули, начини и възможности за интегриране на завършващите и завършилите студенти в обществено-икономическия живот на общината. Един град без млади хора няма бъдеще“, каза още той. 

Възможностите, които предоставя общината чрез държавната политика представи  Красимир Кръстев от Бюрото по труда. Той сподели успешната практика от програмата „Старт на кариерата“, като подчерта възможностите за придобиване на опит и трудов стаж за младежи, завършили висше образование. Кръстев изтъкна и ролята на Бюрото по труда в подкрепа на студентите при намирането на първата си работа.

Г-жа Даниела Минкова представи различните възможности за реализация на проекти, чрез МИГ-Елхово-Болярово, подчертавайки възможността за по-доброто оценяване и успешно реализиране на такива, подадени от младежи до 29 години, чрез стратегия за водено от общностите местно развитие на „Местна инициативна група – Елхово – Болярово“.

Срещата продължи с разговори, в които бяха засегнати теми като здравеопазване и образование. 

Общинското ръководство и администрацията остават отворени за идеи, виждания и дейности, които биха подобрили социалния и икономическия живот в общината. 

В края на събитието, кметът на Община Елхово отправи пожелания към младежите да не спират да учат, да се развиват през целия си живот и да преследват мечтите си.