Община Елхово започна разчистването на нерегламентирани сметища

Всяка година в Община Елхово регулярно се извършва почистване на нерегламентирани места, обособени от недобросъвестни граждани като сметища. В Общинска администрация Елхово непрекъснато се подават сигнали за образувани нерегламентирани  сметища,  основно от строителни и биоразградими отпадъци. Въпреки усилията на сметосъбиращата фирма и тези на специалистите от Община Елхово, терените непрекъснато се замърсяват.

Поради тази причина Община Елхово започна разчистване на терени в града и  околностите му,  които са превърнати в нерегламентирани сметища, а някои и в бунища. Кметът организира проверки за наличие на места с нерегламентирано изхвърлени отпадъци на територията на града и набеляза мерки за изпълнение на ангажиментите по управлението на отпадъците. През последните няколко дни с помощта на специализирана техника и човешка сила се разчистват  местности, някои от които са превърнати в бунища –  около „Лозята“, по път I-7, в близост до ЦСОП „Н.Й. Вапцаров“, в района на изхода за град Ямбол и още десетки други. Събраните тонове отпадъци се извозват до общинското депо. С цел недопускане на нови нерегламентирани замърсявания ще бъде засилен контролът върху гражданите изхвърлящи боклука си извън определените за това терени и ще се осъществяват постоянни проверки. Ще бъдат налагани и санкции на нарушителите съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Елхово. След премахване на сметищата се поставят предупредителни табели, че изхвърлянето на отпадъци на тези места е забранено.

Община Елхово мобилизира огромен ресурс за почистването на града, за да могат гражданите да живеят в чиста среда.

Припомняме Ви, че битовите отпадъци се изхвърлят в предоставените кофи и контейнери, а при по – големи количества гражданите сами ги извозват до депото в с. Добрич.  Ако желаете да изхвърлите електроуредите можете да се обадите в общинска администрация Елхово и оттам ще окажат пълно съдействие.

Община Елхово  апелира гражданите да пазят природата чиста,  да не замърсяват околната среда и да не създават  нерегламентирани сметища.

За да живеем в чист град трябва заедно да се грижим за него!