Наградиха участниците в конкурса за есе на тема: „Социалните мрежи „необходимото зло“

Провеждането на конкурса е по инициатива на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни /МКБППМН/  при община Елхово и РУ-Елхово. Целта на организаторите е чрез обмен на информация и обсъждане на различни примери  да се насърчава балансирано и безопасно използване на социалните мрежи и интернет, като цяло от децата. Проведеният в началото на месеца конкурс е едно от мероприятията  реализирано по случай денят за безопасен интернет – 6 февруари. Съгласно обявения регламент са предадени есета от ученици от ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“- Елхово, ПГ „Стефан Караджа“ – Елхово и ПГ „Св. Климент Охридски“ – Елхово.

На 22-ри февруари, авторите на отличените есета получиха награди, а на всички участници бяха връчени грамоти от организаторите, които пожелаха на младежите да бъдат отговорни и внимателни при ползването на  интернет.

В рамките на месеца са проведени над  10 открити беседи по темата с ученици от различни класове и училища в общината. Срещите продължават.