Елхово отбеляза 146 – ата годишнината от Освобождението

С тържествено честване в Елхово беше отбелязан Националният празник на Република България – Трети март. Стотици жители и гости на града се събраха на централния площад, за да почетат подвига на героите, борили се за свободата. Началото на празничната програма, бе дадено с издигне на националния флаг, под звуците на химна на Република България и танц на мажоретен състав към ОДК.

Този паметен ден беше споделен от кмета на Община Елхово Петър Гендов, Християн Кускунов – председател на ОбС Елхово, заместник-кметове, общински съветници, кметове на населени места, директори на културни и образователни институции, общественици, граждани.

Тематичната програма продължи с рецитал, в изпълнение на Йовка Димитрова и Георги Янчев. Родолюбиви стихове и песни, напомнящи и възхваляващи великите дела на героите, изпълниха деца от: ДГ „Невен“ с учители Дияна Митева, Марийка Узунова, Вълка Ангелова; ДГ „Надежда“ с учители Вася Георгиева и Мария Куртева; ВГ „Вдъхновение“ при НЧ „Развитие“ с ръководител Елена Иванова; вокална група към ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с ръководител Стоян Иванов; вокална група към ОУ „Св. П. Хилендарски“ с ръководител Вълка Ангелова. С народни танци се включиха ТС „Пумпалчета“ към читалище „Развитие“ с ръководител Марина Ковачева и ДЮТС „Яница“ към ОДК с ръководител Цветанка Христова.

Тържественото честване продължи с поднасяне на венци пред паметника на Незнайния войн. Своята признателност и преклонение към подвига на знайни и незнайни войни отдадоха местни и държавни институции, партии, сдружения, училища, детски градини и граждани.