Работна среща – дискусия във връзка с прилагането на механизъм и алгоритъм в случаи на установяване на разпространение и употреба наркотични вещества в училище

В гр. Елхово бе проведена среща във връзка с „Механизма за действие и алгоритъм към него в случаи на установяване на разпространение и употреба на наркотични вещества в училищна среда“.

Участие в срещата взеха представители на МКБППМН към Община Елхово – Димитър Бъчваров, секретар, обществените възпитатели към съответната комисия. Представители от Отдел „Закрила на детето“, РУ-Елхово и следните училища: ПГ „Ст. Караджа“ гр. Елхово, ПГ „СВ. Кл. Охридски“ гр. Елхово, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ гр. Елхово, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ гр. Елхово, ОУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Бояново, ОУ „Хаджи Димитър“ с. Гранитово.
Красимира Ромер и Деница Козарева – психолози към превантивно – информационен център Ямбол, заедно с присъстващите обсъдиха най-значимите аспекти на Механизма и темата „Превенция“, включваща мерки и дейности за превенция и намеса, както и разписани алгоритми и отговорности за действие, предотвратяване на разпространението и употребата на наркотични вещества в училищата.
Въвеждането на общ механизъм за противодействие на разпространението и употребата на наркотични вещества в училище се налага от разбирането, че реален напредък в борбата с това негативно явление в училище може да бъде постигнат само в резултат на прилагането на последователна и целенасочена политика, която се споделя и следва от цялата училищна общност и се подкрепя от всички отговорни институции.