Нов общински съветник положи клетва на седмото редовно заседание на ОбС Елхово

Днешното заседание на местния парламент започна с отдаване на последна почит – едноминутно мълчание, към Патриарх Неофит, чийто земен път приключи на 13 март.

Веднага след това сесията продължи с приемането на нов общински съветник. Адвокат Василка Джондрова – председател на ОИК Елхово, връчи решението на комисията на Ана Николова Генчева, която заема мястото на отказалия се Господин Динков Брайков, чиито правомощия ОИК Елхово прекрати предсрочно на 8-ми март, с решение №136 на ОИК Елхово.

Г-жа Генчева – представител на Коалиция „Заедно за силна община“, положи клетва и се закле в името на Република България да спазва конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководи от интересите на гражданите на Община Елхово. Подписан бе и клетвения лист.

С решение на ОбС Елхово, Генчева ще попълни състава на две от постоянните комисии – комисия по общински бюджет и икономическа политика и комисия по общинска собственост, териториално и селищно устройство и евроинтеграция.

Промяна бе направена и в състава на общинска експертна комисия по въпросите за спорта. На мястото на Г-н Брайков е избран г-н Красимир Кръстев, който ще работи заедно с г-н Николай Тончев.