Предстои ремонт на улица „Морава“ и изграждане на кръгово кръстовище в Елхово

На 15 март, кметът на Елхово Петър Гендов подписа в МРРБ споразумение за финансиране за основен ремонт на улица „Морава“ – от улица „Камчия“ до осова точка 38 в град Елхово. Стойността на договореното финансиране е 1 244 000,00 лв.
Споразумението включва и средства за изграждане на кръгово кръстовище на улиците „Ал.Стамболийски“ и ул.“Ангел Вълев“. Общата сума на държавното финансиране е почти 1 500 000 лв. В тази сума са включени проектиране, авторски и строителен надзор и строително – монтажни дейности на обектите.
Министър Цеков информира кметовете и че всеки момент ще започне подписването на споразумения с общините за саниране на блоковете, одобрени по Етап I на Плана за възстановяване и устойчивост. До 28 март е удължен срокът за подаване на проекти по Етап II на процедурата.
Процесът по преглед на подадените заявления от експертите на МРРБ и подписване на споразумения за финансиране на проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на общински обекти продължава. До момента са разписани 456 споразумения с над 120 общини за проектиране, строителство, основен ремонт и реконструкция на общински обекти. Те са на обща стойност 1,059 млрд. лв. и ще се реализират и разплащат на траншове до края на 2026 г.